Palvelut

Lasten hammashoito

Lasten hampaiden hoidossa tärkeintä on huolehtia siitä, että kotihoito toimii. Hyvä kotihoito sisältää päivittäisen hampaiden puhdistuksen hammasharjalla ja lasten fluorihammastahnalla sekä säännölliset ruokailutottumukset. Myös hammasvälien puhdistus hammaslangalla tulisi opettaa lapselle hyvissä ajoin. Sokeripitoisten juomien ja ruokien välttäminen tai niiden nauttiminen vain ruokailun yhteydessä sekä xylitol-tuotteiden suosiminen ovat myös tärkeitä asioita lapsen suun terveyden kannalta. Hyvät suuhygieniatavat yleensä jatkuvat läpi elämän jos jo lapsena on tottunut hampaiden päivittäiseen hoitoon. Olennaisen tärkeä rooli tässä on omien vanhempien antamalla esimerkillä.

Hammaslääkäri on lasta hoitaessaan tärkeän haasteen edessä. Luottamussuhteen luominen hoitotilanteessa on ensiarvoisen tärkeää. Jos luottamus saavutetaan, saavutetaan samalla myös hoitomyönteinen lapsi, joka ei pelkää hammaslääkärissä käyntiä aikuisenakaan.

Hammaslääkärimme ovat kokeneita myös lasten hammashoidossa. Tarvittaessa lasten hammashoidossa on käytössä rauhoittava esilääke.

Varaa aikasi netistä tai soittamalla puhelimitse (09) 720 6800.