Palvelut

Pelkopotilaiden hoito

Hammaslääkärissä käynti on monille ihmisille epämiellyttävää. Taustalla voi olla aikaisempi huono kokemus hammashoidosta esimerkiksi kivulias hoitokokemus lapsuudesta tai muiden ihmisten kertomukset ja asenteet. Hoitohuone, hoidossa käytettävät välineet, jokin tietty toimenpide voivat aiheuttaa pelkoa tai pelon taustalta löytyy häpeäntunne omien hampaiden huonon tilanteen vuoksi. Hammaslääkäripelko voi kasvaa niin voimakkaaksi, että se muodostaa joillekin jopa esteen suun ja hampaiden terveydestä huolehtimiselle.

Pelkopotilaan tuntemuksia voidaan lieventää monin keinoin. Tärkeintä on, että hammaslääkäri saa tietää pelosta. Keskustelu auttaa selvittämään mitkä tekijät aiheuttavat pelkoa ja miten pelkoa voidaan hoitotilanteessa lieventää. Avoin keskustelu auttaa luottamussuhteen syntymisessä ja voi jo pelkästään helpottaa pelontunteesta kärsivää ihmistä. Pitkäaikainen hoitosuhde on myös omiaan lieventämään pelkoa. Luottamus tuttuun ja turvalliseen hammaslääkäriin ja hoitohenkilökuntaan luovat perustan hyville hammashoitokokemuksille.

Tehokkaat puudutusaineet sekä kehittyneet laitteet ja materiaalit mahdollistavat nykyään kivuttoman hammashoidon kaikilla osa-alueilla. Ennen toimenpidettä voidaan myös tarvittaessa käyttää rauhoittavaa esilääkitystä.

Varaa aikasi netistä tai puhelimitse numerosta (09) 720 6800.