Palvelut

Suuhygienistin palvelut

Suuhygienisti on erikoistunut suun ja hampaiden puhdistukseen sekä ennaltaehkäisevään hammashoitoon. Suuhygienistipalveluihimme kuuluu hammaspintojen puhdistus bakteeripeitteistä (hammaskivi ja plakki), kotihoidon ohjaus, soodapuhdistukset, hampaiden valkaisut sekä hammaskorujen kiinnitys.

Suuhygienistikäyntien KELA-korvauskäytäntö

Suuhygienistin suorittamista toimenpiteistä (hammaskiven poisto, kotihoidon ohjaus ja soodapuhdistukset) on mahdollista saada KELA-korvaus yksityisen hammaslääkärin tekemällä lähetteellä. Lähete voidaan kirjoittaa hammaslääkärin tekemän tarkastuksen yhteydessä ja on voimassa kaksi vuotta.Vastaanotollamme on käytössä Kelan suorakorvauskäytäntö.

Bakteeripeitteiden (hammaskivi ja plakki) poisto ja kotihoidon ohjaus

Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, jota ei saa pois hampaita harjaamalla. Hammaskivi ja pehmeät bakteeripeitteet poistetaan joko ultraäänilaitteella ja/tai käsi-instrumentein. Tarvittaesa limakalvot/ikenet voidaan puuduttaa pintapuudutusaineella.

Hammaskiven poiston jälkeen hampaiden pinnat puhdistetaan puhdistuspastalla tai soodapuhdistuksella. Hoito viimeistellään fluoripurskuttelulla.

Hampaiden ja kiinnityskudosten kotihoidossa erittäin tärkeää on huolellinen hampaiden puhdistus sopivilla kotihoitovälineillä, jotka valitaan yhdessä asiakkaan kanssa vastaanottokäynnin yhteydessä. Samalla käydään läpi oikeat puhdistustekniikat, jotta bakteeripeitteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti pois hammaspinnoilta myös kotona.

Soodapuhdistus

Soodapuhdistuksella poistetaan tehokkaasti hampaiden ja hammasvälien pinnoilta plakkia ja pinnallista värjäymää. Hampaiden pinnoille suihkutetaan paineella vettä sekä hienojakoista soodajauhetta.
Soodapuhdistus viimeistellään fluoripurskuttelulla. Puhdistus voidaan tehdä hammaskiven poiston yhteydessä tai erillisellä hoitokäynnillä. Soodapuhdistus voidaan toistaa useamman kerran vuodessa.
Soodapuhdistuksen jälkeen tulee välttää kahden tunnin ajan värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakkatuotteita.

Valkaisu

Vastaanotolla tehdyssä valkaisussa käytössämme on Opalescence-valkaisutuotteet. Lisäksi voimme valmistaa asiakkaalle yksilölliset valkaisulusikat kotikäyttöön.

Hampaiden soveltuvuus valkaisuun arvioidaan tarkastuksen tai hammaskiven poiston yhteydessä. Hampaiden ja ikenien tulee olla terveet valkaisua varten. Lisätietoa valkaisusta ja sen edellytyksistä saat suuhygienistiltä tai hammaslääkäriltäsi.

Hammaskorun kiinnitys

Hampaan pintaan voidaan kiinnittää pieni hammaskoru korostamaan kaunista hymyä. Korun kiinnittäminen ei vaadi hampaan poraamista, vaan koru kiinnitetään liimaamalla, kuten esimerkiksi oikomiskojeet oikomishoidon yhteydessä. Tarvittaessa hammaskoru on myös helppo poistaa vastaanotolla.
Hammaskoruja löytyy esim. kultasepänliikkeistä tai nettikaupoista.

Varaa aikasi netistä tai puhelimitse numerosta (09) 720 6800.